10 saker du inte visste om Nordkorea

Även om det är svårt att få fram information om vad som faktiskt sker i landet, så finns det en hel del spännande fakta som vi faktiskt inte hade en aning om.1. Kvinnor får bara välja mellan 18 olika frisyrer. Gifta kvinnor får bara ha kortklippta frisyrer.

Kvinnor får bara välja mellan 18 olika frisyrer. Gifta kvinnor får bara ha kortklippta frisyrer.

2. Män får bara välja mellan 12 olika stilar.

Män får bara välja mellan 12 olika stilar.

3. Marijuana är lagligt i Nordkorea.

Marijuana är lagligt i Nordkorea.

4. Det uppskattas finnas 300 000 kristna bland Nordkoreas cirka 25 miljoner invånare.

Det uppskattas finnas 300 000 kristna bland Nordkoreas cirka 25 miljoner invånare.

5. Kim Jong-Un är känd för sin brutalitet. 2013 lät han döda sin ingifta farbror, Jang Song-Thaek.

Kim Jong-Un är känd för sin brutalitet. 2013 lät han döda sin ingifta farbror, Jang Song-Thaek.

6. Sydkoreanska aktivister har släppt ballonger med tusentals DVD-kopior av Hollywoodfilmen ”The Interview” över gränsen mot Nordkorea.

Sydkoreanska aktivister har släppt ballonger med tusentals DVD-kopior av Hollywoodfilmen ”The Interview” över gränsen mot Nordkorea.

7. Officiella val hålls i Nordkorea vart femte år, men det finns bara en kandidat att rösta på och det är Kim Jong-Un. Att rösta är obligatoriskt.

Officiella val hålls i Nordkorea vart femte år, men det finns bara en kandidat att rösta på och det är Kim Jong-Un. Att rösta är obligatoriskt.

8. Nordkoreas fängelseläger har jämförts med Nazitysklands koncentrationsläger

Nordkoreas fängelseläger har jämförts med Nazitysklands koncentrationsläger

9. Om du hamnar i ett fängelseläger i Nordkorea drabbas också din familj. 3 generationer av den fängslades familj riskerar att hamna i lägret.

Om du hamnar i ett fängelseläger i Nordkorea drabbas också din familj. 3 generationer av den fängslades familj riskerar att hamna i lägret.

10. På 1950-talet byggde Nordkorea den vackra staden Kijong-dong vid sydkoreanska gränsen. Den skulle uppmuntra sydkoreaner att komma över gränsen. I själva verket är det en spökstad, helt tömd på människor.

På 1950-talet byggde Nordkorea den vackra staden Kijong-dong vid sydkoreanska gränsen. Den skulle uppmuntra sydkoreaner att komma över gränsen. I själva verket är det en spökstad, helt tömd på människor.