Så kopplar du av i kylan!

Nu är det tid för oss att ta det extra lugnt samt koppla av! Det blir mörkt väldigt fort på dagarna och vi människor kan lätt känna oss svaga och till och med bli deprimerade. All stress och press som vi har i samhället får inte gå ut över vår hälsa!Nu är det tid för oss att ta det extra lugnt samt koppla av! Det blir mörkt väldigt fort på dagarna och vi människor kan lätt känna oss svaga och till och med bli deprimerade. All stress och press som vi har i samhället får ändå inte gå ut över vår hälsa! Man brukar säga att ”hälsan går alltid först”. Därför är det otroligt viktigt att man ibland tar sig tid att koppla av. Det kan man egentligen göra var som helst, med andra ord på vilken plats som helst. Det finns ingen som säger att man bara kan koppla av hemma. 

Hemma kan de flesta självklart känna att det är en väldigt säker och trygg plats att koppla av på. Men det finns andra ställen också, till exempel: på bussen på väg hem, i bastun efter din träning på gymmet med mera.

De få minuterna kan vara oroligt viktigt för dig. Därför tänkte vi nu ge er fem härliga tips på hur du och din kropp kan få möjlighet att koppla av i denna kyla!

1. Hitta rätt plats!

Hitta en plats där du själv anser känns lugnt och tryggt! Det ska helst inte vara för mycket oljud i bakgrunden.

2. Dröm dig bort en stund!

Blunda i några minuter och tänk på saker som gör dig lycklig! (det är inte ett måste att blunda).  Du kan också  försöka att drömma dig bort lite grann. Du kanske tänker att du ligger på en sandstrand bland palmer och lyssnar till vågorna som susar. 

3. Få musklerna att slappna av!

Varje muskel i kroppen ska vara avslappnade och du ska samtidigt andas lugnt. Andas djupt in genom näsan och ut genom munnen. Det får pulsen att gå ner och din kropp blir då automatiskt avslappnad.

4. Lägg till goda dofter i bakgrunden!

Om du är till exempel hemma så kan du lägga dig i soffan eller sängen och lyssna till en lugn musik som du har i bakgrunden. Tänd gärna ett ljus som doftar gott!

5. Musiken skapar den lugna akustiken!

Om du har möjlighet att ta ett bad i ditt badkar så funkar det minst lika bra! Lägg dig då i ett varmt bad med doftljus samt lite lugn musik i bakgrunden.


Det finns som sagt så många andra sätt att koppla av i vardagen och alla har ofta olika tekniker på hur man gör det. Men tänk på att de få minuterna du ger dig själv kan betyda mycket!

Hoppas att du har fått en liten tanke på vad du bör göra i de kommande dagarna! Du kanske känner dig sugen på att testa redan idag!

http://stily.se/modeblogg