Tre smarta tips till den perfekta basgarderoben!

Har du för mycket kläder samt har svårt att hålla ordning i garderoben? Då är det troligen dags för klädrensning!
Med tre enkla regler skapar du den perfekta, stilsäkra basgarderoben. Säg hejdå till klädpanik samt bortslösade pengar!STEG 1

Rensa ut alla kläder som du inte haft på dig de senaste sex månaderna. De där skorna som är så snygga men är tyvärr en halv storlek för små eller för stora … bort med dem! Skänk gärna dina plagg till välgörenhet och spara endast de kläder som du absolut älskar och blir lycklig av att bära. Du kan även försöka att sälja de plagg som du tycker är i bra skick! 

STEG 2

Fyll på det nya utrymmet du skapat i din garderob.  Välja gärna tidlösa basplagg som du enkelt kan matcha med andra klädesplagg . Här har vi nyckeln till kvalitet och inte kvantitet. Vi är ute efter baskläder med färger som aldrig går ur tiden. Till exempel: vitt, svart, grått, kameltoner och marinblått är säkra val. Men gillar du att bära starkare färger, till exempel rött varje dag så kan du självklart räkna det som en basfärg. Allt är upp till vad du känner dig mest bekväm i att bära! 

STEG 3

Förutom alla basplagg kan du investera i fem "statement-plagg" per säsong. Alltså menar vi på att du kan köpa  fem plagg under våren, sommaren samt  fem till under hösten och vintern. Med en sådan strikt gräns kommer du garanterat tänka efter mycket mer vid varje inköp, det resulterar i att du kommer ha en välredigerad garderob där du snabbt och enkelt kan skapa tidlöst snygga outfits. Hela tanken är att shoppa mindre och bara köpa det som man verkligen behöver och kommer att uppskatta! 

http://stily.se/modeblogg