11 av världens mest tursamma personer någonsin

Fyrklöver, en drömfångare, en elefant, en nazar eller ett kattöga. Det finns många symboler som symboliserar tur. Inte bara symboler och siffror utan även klädesplagg, accessoarer och färger. Listan kan fortsätta i all evighet.Vissa tror på turen, andra inte. Det finns dock vissa personer som har haft otroligt mycket tur. Vi har tagit oss en närmare titt på 11 personer som kan vara de 11 mest tursamma personerna på våran planet.

Tsutomu Yamaguchi

Yamaguchi var en 29 år gammal ingenjör som var på affärsresa i Hiroshima den 6 augusti 1945. Det var samma dag som ett amerikanskt flygplan släppte en atombomb över staden. Nästan 100 000 personer dog som resultat av atombomben. Yamaguchi, som var svårt brännskadad efter bombnedslaget tog sig hem till sin hemstad Nagasaki för att söka vård på sjukhuset. Vårdpersonalen bandagerade Yamaguchi och förde honom till ett rum där han skulle få vila upp sig och hela. Tre dagar efter den första atombomben så släpptes nästa atombomb, denna gång över Nagasaki. Explosionen slet bort Yamaguchis bandage och han skadades fast mirakulöst nog så överlevde både han(igen), hans fru och hans son som även dom befann sig på sjukhuset.

Virginia Fike

Att vinna på lotto är något som väldigt få av oss får uppleva. Att vinna på lotto två gånger på samma dag är nog dock Virginia Fike ensam i världen om. Den 7 april 2012 så gick Virginia i vanlig ordning till den lokala spelbutiken. Något som Virginia trott på länge är att vissa siffror bringar tur. Just därför valde hon en sifferkombination som var baserad på hennes föräldrars bröllopsdag och deras dåvarande ålder. Virginia råkade dock slinta på något sätt när hon skulle köpa lotten och råkade köpa två istället med exakt samma sifferkombination. Ett lyckligt misstag, minst sagt då det var just denna sifferkombination som var den vinnande och resulterade i att hon vann två miljoner dollar. 

Frane Selak

Frane Selak är en mycket omtyckt musiklärare från Kroatien som hela sju gånger hunnit se döden i vitögat under hans livstid. Hans helt otroliga historia börjar Januari 1962 då han satt på ett tåg som av någon anledning hamnade ur spår och hamnade i en flod. 17 resenärer dog medan Selak klarade sig med en bruten arm och hypotermi. Året därpå skulle Selak åka på sin absolut första flygresa någonsin. Under flygfärden åker planets dörr upp av någon anledning och Selak faller ur planet men lyckas på något sätt att landa på en höstack så att han överlever fallet. Tre år efter att detta inträffat så var det dags för en resa igen och denna gång så valde Selak bussen som färdmedel. Detta resulterade självfallet i att bussen åker av vägen och rakt ner i en flod. Fyra resenärer dog i samband med olyckan medan Selak i princip var helskinnad. 1970 så är Selak ute och reser igen men denna gången så är det han själv som sitter bakom ratten. Bilen börjar under färden att brinna vilket tvingade Selak till att hoppa ur bilen som några sekunder efteråt sprängdes. Tre år senare händer nästan samma sak igen, fast denna gång så är det bränslepumpen som fattade eld. Selak klarade sig helskinnad även denna gång, fast håret fick han offra åt flammorna som slukade upp hela hans frisyr. 25 olycksfria år hann Selak uppleva innan det var dags för nästa olycka. 1995 så blev han påkörd av en buss men klarade sig undan lindrigt. 1996 så frontalkrockade han med ett FN-fordon uppe på ett berg så kraftigt att Selak kastas ut ur bilen och ned för ett stup. Han lyckas dock att hålla sig fasthållen vid en gren medans hans bil faller ner 90 meter och totaldemoleras. Trodde ni att det var slut på sagan så tror ni fel. Två dagar efter hans 73-årsdag, 2003, så köper han en vinnande lott där han kammar hem inget mindre än 1,1 miljoner dollar. Frane Selak är än idag vid liv och är 87 år gammal. 

Joan Ginther

Joan Ginther har antagligen haft världens konstigaste tur. Eller skicklighet. Ämnet har varit kontroversiellt under flera år och man har väl aldrig riktigt kommit fram till en slutsats om vad det är som egentligen har inträffat. Ginther, som har doktorerat i matematik och som alltid varit intresserad av siffror, har vunnit hela fyra gånger. Samtliga vinster har hon fått genom att skrapa skraplotter. Den senaste storvinsten hon fick via en skraplott låg på inget mindre än 12 miljoner svenska kronor. Mycket detektivarbete har lagts ner på att ta reda på om hon är världens mest tursamma kvinna eller om hon har överlistat systemet bakom skraplotter. Skälet till misstankarna är p.g.a. mängden lotter som hon sägs ha köpt för en totalsumma på 3 miljoner kronor. Som sagt så är det ingen som vet med säkerhet vad det är för system som Ginther har gett sig på. Men med en sådan osannolik tur så kan det faktiskt vara så att hon har hittat ett systematiskt sätt att överlista systemet med. 

Fidel Castro

Den som inte känner till Fidel Castros historia kanske höjer på ett ögonbryn eller två när dom ser hans namn på denna lista. Det är dock inte på grund av en lottovinst som vi har valt att skriva om honom. Skälet till varför vi har valt att ha med honom i denna lista är att Fidel Castro under de 50 åren han satt vid makten blev utsatt för över 600 mordförsök. Du läste rätt. Över 600 mordförsök. Det finns till och med siffror som pekar på att det var fler än så. 10 amerikanska presidenter har försökt att ta livet av Fidel Castro och det finns inte ett enda trick i president-boken som dom inte har testat för att lyckas… Men som har misslyckats, över 600(!!) gånger. Vi kommer inte lista alla mordförsök men däremot så måste vi nämna några av de mer kreativa sätten som CIA har försökt med. Då Castro älskade att dyka så försökte man under ett tillfälle att förgifta hans dykardräkt. Man har även testat: exploderande cigarrer, övertala hans älskarinna till att förgifta honom, övertalat två olika maffiabossar  att ge sig på honom, exploderande pennor, förgiftade drinkar, ja dom har faktiskt i princip testat alla vägar, lagliga som olagliga. Dock så har han överlistat dom, varenda gång. Fidel Castro gick istället bort år 2011, på det naturliga sättet. Visserligen var Fidel Castro en väldigt vis man och klarade sig med största sannolikhet mestadels på grund av just det, men det kan inte ha varit utan en liten gnutta (ok, kanske stor) tur.

Juliane Koepcke

Juliane Koepcke, en halvperuansk och halvtysk biolog var på resande fot den 24 december 1971. Mitt under flygningen så träffas flygplanet av en blixt och störtar över 3 km rakt ner i marken. En olycka  som tog samtliga resenärers liv, förutom Koepckes. Teorin kring detta tror man har att göra med att hon först och främst satt fastspänd i sitt säte och att sätena runtomkring henne på något sätt har fungerat som någon slags sköld, till den grad att hon överlever den fruktansvärda olyckan, dock allvarligt skadad. Har man någonsin stått på ett hopptorn som är 10 meter högt så vet man hur sjukt långt ner det kan kännas till vattenytan. Tänk er 3 kilometer. Låt den smälta. Just därför hamnar Koepcke på vår lista över världens mest tursamma personer. 

Betty Lou Oliver 

Den 28 Juli 1945 så befinner sig Betty Lou Oliver på sin arbetsplats, Empire State Building, där hon jobbade som hissvakt. Denna dag så låg det en väldigt tjock dimma över New York och av just denna anledning så såg inte en stridspilot, som var ute och flög ett plan av modell B-25 Mitchell Bomber, byggnaden alls och kraschade rakt in i den 79e våningen av Empire State Building där Oliver befann sig. Hon klarade sig men var svårt skadad så därför beslöt vårdpersonalen sig för att dom skulle transportera henne till närmaste sjukhus. Man beslutar då att använda hissen (vem hade inte gjort det på 79e våningen?) för att hissa ner henne till marknivå så att transporten kan börja. Dock så hade planet gjort så stor skada att hissen efter någon våning eller två helt och håller släpper och faller ner över 75 våningar. Hur överlever man då ett fall på över 300 meter bara sådär? Teorin är att hissens tyngd har skapat ett så kraftigt lufttryck i hisschaktet att det har dämpat fallet till den grad att Oliver klarade sig undan döden, för andra gången på samma dag.

Maarten de Jonge

De Jonge är en holländsk professionell cyklist som medverkar i diverse cykeltävlingar. 2014 så skulle han medverka i en cykeltävling i Malaysia. Han bokade då en resa och skulle få åka med Malaysian Airlines flight MH370. De Jonge ångrar sig dock och väljer att ta ett tidigare flyg. Om ni minns nyheterna från det året så var det just det flyget som spårlöst försvann. Senare är han på väg till Kuala Lumpur och bokar flyg med flight MH17 som skulle flyga från Amsterdam men hittar istället en annan  billigare resa som han väljer att boka istället. MH17 är flyget som blev nedskjutet av ryska luftvärnsrobotar år 2015. Ingen passagerare klarade sig. De Jonge är ett praktexempel på en person som har haft en änglavakt… Eller tur.

Theodore Roosevelt

Den 14 oktober 1912 så skulle den dåvarande amerikanska presidenten Theodore Roosevelt hålla ett presidenttal i staden Milwaukee. Utanför Roosevelts hotell så står det en upprörd arbetslös barberare med en revolver i handen och väntar på att presidenten ska komma ut. Så fort som Roosevelt hinner komma ut ur hotellet så säger det pang. Någon timma senare så står Roosevelt framför podiet där han ska hålla ett tal inför tusentals människor och inleder sitt tal med att säga: ”-Mina vänner, jag vill be er om största möjliga tystnad. ”Jag vet inte om ni är medvetna om detta men jag har precis blivit skjuten”, säger presidenten till publikens förvånan. Han tog av sig sin väst och visade upp hans blodiga skjorta och vart han hade blivit skjuten. Det var rakt i bröstet. Hans 50 sidor långa tal som han hade i innerfickan hade bromsat kulan tillräckligt för att kulan inte skulle nå hela vägen in till hjärtat. Han fortsätter: ”-Det krävs mer än en kula för att döda en Bull Moose”. Han plockar därefter fram talet, håller upp det och säger: ”-Tur nog så hade jag med mig mitt manus. Som ni ser så hade jag tänkt hålla ett väldigt långt tal. Jag har dock en kula som sitter kvar i bröstet, så jag ska försöka mitt bästa att hålla hela talet.” 

Elmer Sherwin

MegaBucks. Det ska ska i princip vara statistiskt omöjligt att träffa Mega Bucks-jackpotten när man spelar. MegaBucks är en slot och har en progressiv jackpott som ska vara mer eller mindre omöjlig att få in. 1989 så besökte Elmer Sherwin casinot The Mirage där han efter en stunds spelande fick in MegaBucks-jackpotten som då låg på hela 4.6 miljoner dollar. 16 år senare så besökte han Cannery Casino och fick in sin andra MegaBucks-jackpott. Han är den enda personen i världen som någonsin har lyckats få in denna jackpott två gånger. Enligt Elmer Sherwin så handlade inte den andra vinsten om pengarna utan om prestigen. När han fick frågan om vad han har för tips för spelare som vill nå jackpotten så svarade han ”-Ihärdighet och uthållning. Jag bara fortsatte och fortsatte. Det var det som ledde mig fram till både min första och andra vinst”. Så för er jackpott-hunters, där har ni tipset från mannen som inte bara gjorde det omöjliga en gång utan två gånger. Ska du ge dig på en progressiv jackpot så behöver du spela ett tag. Då är det bra att man kan få bonusar som gör att man får mer att spela för. På detta sätt hade kanske Elmer Sherwin även kunnat få in sin tredje jackpott? Vem vet. Om du själv är på jakt efter jackpotten och vill veta vad det finns för erbjudanden besök den här hemsidan. En annan bra sida som listar casinon och deras bonusar är nät-casino.se

Charles Wells

Wells är en amerikansk ingenjör som levde mellan åren 1841-1922. Han var även en svindlare som arbetade under flera alias och satt i fängelse 4 gånger under hans livsperiod. 1868 så uppfann han en apparat som styr propellers hastighet på fartyg och sålde sedan patentet för 5 000 franc, som då motsvarade 5 hela årslöner för Wells. Han bodde även ett tag i Frankrike där han svindlade investerare genom att försöka få dom att investera i tågindustrin som han lovade skulle ge utbetalning. Några pengar såg aldrig någon av investerarna. Det är dock inte denna historia som gör honom till en kandidat i våran artikel. Förutom att svindla folk så älskade Charles Wells att spela på casinos. Framförallt så var det Roulette han fastnade för. Under ett av hans casinobesök som varade i totalt 11 timmar så lyckades Charles Wells pricka in rätt siffra på roulettebordet 23 av totalt 30 spelade rundor. Det finns en låt som handlar om detta och som heter just The Man Who Broke The Bank At Monte-Carlo. Polisen blev inkallade, väktare blev inkallade, man skulle söka igenom allt och se hur han hade lyckats fuska, han var ju ändå en känd svindlare redan. Man hittade aldrig en förklaring på detta och vi kommer nog aldrig någonsin att få reda på om Charles Wells svindlade till sig en miljon franc eller om han är historiens mest tursamma roulette-spelare. Om du tror att du har listat ut metoden som Charles Wells har använt sig utav, om det nu ens var en metod, så får du gärna dela det med oss.