Com Hems WiFi-router ger snabbare surf än konkurrenterna enligt oberoende test

För andra året i rad testar det oberoende undersökningsföretaget Excentis routrar från de ledande bredbandsleverantörerna i Sverige.Diagram: Högsta uppmätta hastighet respektive genomsnittshastighet per testad router

För andra året i rad testar det oberoende undersökningsföretaget Excentis routrar från de ledande bredbandsleverantörerna i Sverige. Testet visar att Com Hems router från Compal levererar högre hastighet vid samtliga mätpunkter och ger en bättre bredbandstäckning i hemmiljö än någon av konkurrenternas routrar.

Enligt testet från Excentis ger Com Hems router högsta uppmätta bredbandshastighet på som bäst 544 Mbit/sek vilket är 71 Mbit/sek snabbare än den router som kom på andra plats. Testet visar också att Com Hems router levererar snabbare surf vid samtliga 16 mätpunkter än vad någon av konkurrenternas routrar gör. Vid det längsta avståndet är Com Hems router är 148 % snabbare än någon av konkurrenternas.

”Sedan Excentis gjorde testet förra året, så har också våra konkurrenter lanserat vassare routrar. Trots ett tuffare motstånd i år så har vår router ett tydligt övertag och blir bäst i test igen.” säger Stefan Nyberg, Chef för bredband och telefoni på Com Hem.

Varje router testades i en autentisk hemmamiljö med olika trådlösa enheter från de största tillverkarna av mobiler, surfplattor och bärbara datorer.

”Ett bredbandsabonnemang är aldrig snabbare än den router man har. Idag är bredbandsspillet stort i Sverige, många har routrar som snabbt tappar i överföringshastighet så fort de kommer en bit bort från sin router. Att ha bra WiFi-täckning överallt tror vi är allt viktigare för konsumenter i och med att de allra flesta använder sina uppkopplade prylar överallt där de befinner sig i hemmet”, avslutar Nyberg.

Information till redaktionen:
Testet genomfördes av det oberoende belgiska testföretaget Excentis i deras testmiljö på uppdrag av Com Hem och omfattade ett sex olika typer av trådlösa enheter från de största tillverkarna av mobiltelefoner, datorer och surfplattor, exempelvis Macbook Pro, iPhone 6 och Samsung Galaxy S5. Testet omfattar de routrar som ingår när man tecknar ett bredbandsabonnemang med Com Hem, Telia eller Bredbandsbolaget.

Mer information och en sammanfattning av rapporten från Excentis finns på: http://www.comhemgroup.se/sv/pressrum/bakgrundsfakta-och-rapporter/