Envis målare är årets Isabellestipendiat!

Historiens sjätte Isabellestipendiat är en erfaren och viljestark målare som vägrar anpassa sig efter branschens stereotypa mall. Idag tilldelades Therese Marteleur 2016 årsstipendium på Hem, villa & bostadsrättsmässan i Stockholm.Historiens sjätte Isabellestipendiat är en erfaren och viljestark målare som vägrar anpassa sig efter branschens stereotypa mall. Idag tilldelades Therese Marteleur 2016 årsstipendium på Hem, villa & bostadsrättsmässan i Stockholm. Antalet nominerade i år var 382 stycken. Som alltid delas stipendiet ut i samarbete med Rättviseförmedlingen. 

–Therese är den första målaren som tilldelas stipendiet ochdet känns jättekul. Hon jobbar aktivt med att lyfta upp alla delar i målaryrket bland annat genom podcasten Målpodden. Therese och hennes firma står väldigt mycket för den moderna byggbranschen och många borde ta efter hur hon jobbar, bemöter kunder och levererar resultat. Grattis Therese!, säger Isabelle McAllister, initiativtagare och juryns ordförande, om valet av årets stipendiat.

Motivering:
“Med lång erfarenhet, enträgen beslutsamhet och öppet sinne har hon skapat sig en unik och betydelsefull plats inom målarsektorn. Trots hårda påfrestningar i en fortfarande mansdominerad yrkessfär förblir hon stadig, redo att stå upp förjämlikhet och långsiktiga arbetsmetoder. Det är därför en ära att 2016 års Isabellestipendium tilldelas Therese Marteleur. Med sitt mod inspirerar hon till andra sätt att arbeta – en ny och hållbar hantverksbransch – öppen för alla.”

Therese Marteleur driver sedan 2012 Marteleur Måleri, men har inte alltid sett det som självklart att jobba i den tuffa branschen.

– Isabellestipendiet ger mig styrka och inspiration till attanvända fler färger på paletten! Om jag lyckas peppa en tjej att fortsätta ibranschen blir jag väldigt stolt. Det är många gånger jag själv har tvivlat över mitt yrkesval.

2016 års jury:

  • Anitha Schulman (entreprenör, designer, tv-profil)
  • Björn Christiernsson (snickare, Kan vi hjälpa till?, Äntligen hemma)
  • Emmilie Renlund (snickare, första kvinnan i Byggnads styrelse, samt Isabellestipendiat 2014)
  • Isabelle McAllister (Äntligen hemma, Sommartorpet, Fixa Rummet, samt stipendiets initiativtagare)
  • Johnnie Krigström (målare, Roomservice och Sofias änglar)
  • Julia Schaffer Kempf (Plattsättare och Isabellestipendiat 2015)
  • Seher Yilmaz (ordförande Rättviseförmedlingen)
  • Tatjana Joksímovic (arkitekt, aktiv i Kvinnors Byggforum)


Varför ett Isabellestipendium?

I Sverige är 99% av alla hantverkare inom byggsektorn män. För att uppmuntra fler kvinnor att utbildasig och uppmärksamma de som redan är verksamma inom branschen, startade inredaren och programledaren Isabelle McAllister Isabellestipendiet, 2011. Stipendiet på 20 000 kronor, delas ut på Hem, villa & bostadsrätts-mässan i Stockholm, och är ett samarbete mellan den ideella föreningen Rättviseförmedlingen och IsabelleMcAllister.

Stipendiet delades ut den 6 oktober på Hem, villa & bostadsrättsmässans pressfrukost.

hem & villa Therese Marteleur bostadsrättsmässan stockholm. Isabellestipendie