Fogelvik slott till salu nu!

ogelvik slott – Det ståtligt gamla herreslottet: Läste du vår artikel igår om det välkända Hönsäter slott? Om du inte redan lagt ett bud så har ett till alternativ som har sin placering i Skärgården. Här hittar vi Fogelvik slott söder om Valdermarsvik i ÖFogelvik slott – Det ståtligt gamla herreslottet: Läste du vår artikel igår om det välkända Hönsäter slott? Om du inte redan lagt ett bud så har ett till alternativ som har sin placering i Skärgården. Här hittar vi Fogelvik slott söder om Valdermarsvik i Östergötland. Detta slott på 1100 kvadratmeter boarea har ett utgångspris på 35 miljoner kronor.

Slottet bevarar egenarten hos en gången tids byggnadsskick och är med hänsyn härtill att anse som synnerligen märklig! Gården har gamla anor, det äldsta Fågelvik, som var en kvadratisk borg med vallgrav, byggdes redan under 1300-talet men först mot slutet av 1770-talet fick byggnaden den utformning som den har idag efter ritningar av Carl Hårleman. Slottet är sedan 1983 byggnadsminneförklarat. 

Slottets historia är fascinerande, här har Carl Knutsson Bonde huserat på 1400-talet och via släkterna Sparre, Bonde, Gyllenstierna, Horn, Thott och Posse m fl. nått dagens ägare som (slottet är separerat från övriga gården) 1995 räddade den vackra slottsanläggningen till eftervärlden och har tillsamans med länsantikvarien åter satt Fogelvik i ståndsmässigt skick.

Läs mer om Fogelvik slott och kika på bilder hos Roomly.se!

till salu hemnet roomly inredning slott