HCL ingår två nya strategiska partnerskap och stärker sitt erbjudande inom smarta fordon

HCL Technologies (HCL) meddelar att företaget ingår partnerskap med två ledande leverantörer av fordonslösningar för att utvidga sitt erbjudande till den snabbväxande marknaden för smarta fordon.HCL Technologies (HCL) meddelar att företaget ingår partnerskap med två ledande leverantörer av fordonslösningar för att utvidga sitt erbjudande till den snabbväxande marknaden för smarta fordon. Partnerskapen med Movimento och Rightware kommer stärka och utveckla HCL nuvarande lösningar Smart Mobility och Vehicle Engineering Services och bidra till ökat värde för HCLs kunder.

- HCLs tjänster inom fordonsindustrin fokuserar på de fyra områden som driver innovation i branschen; effektivitet, säkerhet, autonom körning och personalisering. Som en del i vårt arbeta att skapa nästa generations tjänster letar vi ständigt efter partners som kan hjälpa oss bidra till branschens transformation, säger GH Rao, President- Engineering and R & D Services, HCL Technologies. Hos Movimento och Rightware har vi hittat lösningar som gör det möjligt att skapa de intelligenta fordon som kommer förändra branschen.

Movimento är ledande inom trådlösa uppdateringar till leverantörer av fordonslösningar. Partnerskapet mellan Movimento och HCL kommer resultera i produktlivscykelhantering för fordonsindustrin, uppdateringar, och support för off-board- och on-boardmjukvaror.

HCLs partnerskap med RIghtware, som är ett ledande företag inom användargränssnitt (UI) för fordonsapplikationer, kommer bidra till att HCL kommer kunna hjälpa företag inom fordonsindustrin med alla aspekter inom avancerad UI-produktion, däribland design, utveckling, systemintegration, implementation och support.

- I HCL får vi en partner med en global räckvidd som kommer hjälpa Movimento att erbjuda systemintegration, managed services och funktioner för datahantering till globala företag inom fordonsindustrin.  Tillsammans kommer vi kunna skapa helhetslösningar för fordonsmjukvaror och datahantering, säger Mahbubul Alam, CTO/CMO of Movimento.

Enligt en undersökning från McKinsey & Company väntas mjukvarukompetens bli en allt viktigare konkurrensfördel i branschen. Genom att hjälpa transport- och fordonsindustrin att utveckla och lansera innovativa produkter och tjänster snabbare är dessa tjänster tänkta att hjälpa kunderna skapa konkurrensfördelar på marknaden. HCLs samarbeten med Movimento och Rightware är de senaste tillskotten till företagets partnersystem IoT WoRKS där företag som Intel, IBM och Microsoft ingår sedan tidigare.

- Användarupplevelsen och en sömlös uppkoppling kommer bli viktiga konkurrensfaktorer för nästa generations fordon. Vi ser fram emot att leverera vår banbrytande UI-mjukvara som kommer driva utvecklingen i morgondagens instrumentpaneler, infotainmentsystem, heads up displayer, säger Ville Ilves, President, Rightware Inc. HCL breda kunnande och förmåga att alltid ligga i framkant inom innovativa lösningar för fordonsindustrin gör att de blir en naturlig partner med global räckvidd.