iOS 11, som kommer i höst, har nya funktioner som gör iPad Pro ännu mer kraftfull

Apple presenterade idag en helt ny iPad Pro-modell på 10,5 och 12,9 tum som har världens mest avancerade skärm med ProMotion-teknik och suveräna prestanda med nya A10X Fusion-chippet.Apple presenterade idag en helt ny iPad Pro-modell på 10,5 och 12,9 tum som har världens mest avancerade skärm med ProMotion-teknik och suveräna prestanda med nya A10X Fusion-chippet. Den nya modellen i 10,5 tum har en nästan 40 procent smalare ram som ger ett otroligt kompakt format som fortfarande väger mindre än ett halvt kilo. iPad Pro tillsammans med höstens kommande kraftfulla funktioner i iOS 11, ger användarna möjlighet att vara ännu mer produktiva och kreativa med bland annat den helt nya appen Filer, en anpassningsbar Dock, förbättrad multitasking och djupare Apple Pencil-integrering.

”Dessa är de absolut mest kraftfulla iPad-modellerna som vi har utformat hittills. De har världens mest avancerade skärmar med ProMotion-teknik, det nya kraftfulla A10X Fusion-chippet och samma avancerade kamerasystem som i iPhone 7”, säger Greg Joswiak, Apples vice vd för Product Marketing. ”Med iOS 11 kommer dessa nya iPad Pro-modeller drastiskt förändra vad användarna kan göra med iPad.”

Den mest avancerade skärmen med ProMotion-teknik

Den suveräna Retina-skärmen i ny design till iPad Pro har funktionen ProMotion, en ny teknik som ger uppdateringsfrekvenser på upp till 120 Hz för en jämnare rullning, snabbare svarstider och mjukare rörelser av innehåll. Med ProMotion svarar Apple Pencil ännu bättre med branschledande latens på 20 millisekunder för ännu mjukare och naturligare penndrag. ProMotion förbättrar dessutom skärmkvaliteten och minskar strömförbrukningen genom att automatiskt justera skärmens uppdateringsfrekvens för att passa innehållets rörelser.

Den avancerade Retina-skärmen är Apples hittills mest ljusstarka iPad-skärm med antireflexbehandling, som gör det enklare att se innehållet både inomhus och utomhus. True Tone justerar dynamiskt skärmens vitbalans utifrån omgivningens ljusförhållanden för att ge en mer naturlig och exakt bildåtergivning. Det stora färgomfånget i iPad Pro gör att filmer visas med samma färgrymd som digitala filmer.

A10X Fusion-chip ger banbrytande prestanda

iPad Pro har banbrytande prestanda, anslutningsmöjligheter och flexibilitet för att hantera de mest krävande uppgifterna. Det kraftfulla nya 64-bitars A10X Fusion-chippet ger prestanda som är snabbare än de flesta av dagens bärbara pc-datorer. Det gör att komplexa uppgifter som att redigera bilder och 4K-video, rendera 3D-bilder eller spela spel känns enkelt och smidigt. En sexkärnig huvudprocessor ger upp till 30 procent snabbare prestanda och en tolvkärnig grafikprocessor innebär 40 procent snabbare grafik än det branschledande A9X-chippet. Samtidigt håller batteriet hela dagen.1

iPad Pro är den perfekta enheten för att fota, redigera och dela bilder och videor av proffskvalitet. Den har samma avancerade kameror på fram- och baksidan som iPhone 7 och en kamera på 12 megapixlar med optisk bildstabilisering samt en FaceTime-kamera i hd på 7 megapixlar. iPad Pro har dessutom fyra högtalare, vilket ger ett kraftfullt, klart och fylligt stereoljud i alla riktningar. Med inbyggd Apple SIM2 och stöd för wifi med 802.11ac-teknik och LTE Advanced3-anslutning är det enklare att hålla kontakten på resande fot i mer än 180 länder och regioner.

Touch ID på iPad Pro har högre svarsfrekvens och ger användarna enkla och säkra sätt att låsa upp iPad, skydda personliga uppgifter i appar och godkänna köp i App Store, iTunes Store och iBooks Store. Med Apple Pay på iPad är det enklare än någonsin att betala för fysiska produkter och tjänster i appar eller på webbplatser.4

iOS 11 introducerar kraftfulla iPad-funktioner 

I höst kommer iOS11 med nya kraftfulla funktioner till iPad. Här är några exempel:

– En ny anpassningsbar Dock som ger snabb åtkomst till appar och dokument som används ofta från alla skärmlägen.

– Förbättrad multitasking, bland annat appväxlaren i ny utformning som implementerar Spaces i iOS, vilket gör att det är enklare att växla mellan appar eller ett par aktiva appar som används i Split View och nu även i Slide Over.

– Den nya appen Filer som förvarar allt på ett ställe, oavsett om filerna förvaras lokalt, i iCloud Drive eller genom andra leverantörers lagringslösningar såsom Box, Dropbox eller liknande.

– Multi-Touch Dra och Släpp i hela systemet för att flytta text, bilder och filer från en app till en annan, var som helst på skärmen.

– En ny skanner i Anteckningar som gör det möjligt att enkelt skanna dokument på en eller flera sidor, ta bort skuggor och använda effektiva filter för att göra text tydligare.

– Djupare Apple Pencil-integrering med stöd för inbäddade illustrationer för att lägga till text i Anteckningar och Mail, Snabbmärkning för att enkelt underteckna dokument, infoga anteckningar i pdf-filer eller rita på skärmdumpar samt lägga till Snabbanteckningar. Med Snabbanteckningar kan man öppna Anteckningar från den låsta skärmen genom att enkelt trycka på Apple Pencil på skärmen. Den nya funktionen Sökbar handskrift gör det enkelt att söka på text och bokstäver som har skrivits för hand.

Apple Pencil och Smart Keyboard

Apple Pencil och Smart Keyboard kan köpas separat och förser iPad Pro med banbrytande precision och verktyg. Apple Pencil har avancerade sensorer som mäter både tryck och lutning, vilket ger en naturligare känsla när man ritar, lägger till kommentarer eller anteckningar. Ett nytt Smart Keyboard i full storlek har utformats särskilt till iPad Pro-modellen på 10,5 tum och ger ett tunt och samtidigt tåligt tangentbord som inte behöver laddas eller parkopplas via Bluetooth och som enkelt kan fällas ihop och förvaras i ett Smart Cover. 

Priser och tillgänglighet

• 10,5-tums iPad Pro finns i färgerna silver, rymdgrå, guld och rosa guld. Priserna börjar på 7 495 kr för modellen med 64 GB och wifi och 8 995 kr för modellen med 64 GB och wifi + Cellular. • 12,9-tums iPad Pro finns i färgerna silver, rymdgrå och guld. Priserna börjar på 8 895 kr för modellen med 64 GB och wifi och 10 395 kr för modellen med 64 GB och wifi + Cellular. Ta reda på mer på 

apple.com/se/ipad

.

• De nya iPad Pro-modellerna kan beställas på 

apple.com/se

 idag och börjar att skickas ut till våra kunder i nästa vecka. Nästa vecka kommer dessutom båda modellerna att finnas tillgängliga i Apple Store-butiker, hos vissa operatörer och Apple-auktoriserade återförsäljare (priserna kan variera) i Sverige och i ytterligare 37 länder och regioner, bland annat Australien, Frankrike, Hongkong, Italien, Japan, Kanada, Kina, Nederländerna, Ryssland, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tyskland och USA. Produkterna kommer att finnas tillgängliga senare i juni i Förenade Arabemiraten, Indien och Turkiet.  I juli lanseras produkterna i Brasilien, Mexiko, Sydkorea och andra länder och regioner.

• Apple Pencil kostar 1 095 kr. Smart Keyboard finns i färgen grafitgrå och  kostar 1 795 kr för iPad Pro-modellen på 10,5 tum och för 1 995 kr för modellen på 12,9 tum med layouter för fler än 30 språk, inklusive förenklad kinesiska, franska, tyska, japanska och spanska.

• Ett nytt läderfodral finns tillgängligt för båda iPad Pro-storlekarna i olika färger för 1 495 kr respektive 1 795 kr. Ett nytt Apple Pencil-fodral finns tillgängligt i olika färger för 329 kr. iPad Pro Smart Cover-fodral finns att köpas i både polyuretan och läder i olika färger för 595 kr och 849 kr för modellen på 10,5 tum och för 695 kr och 949 kr för modellen på 12,9 tum på 

apple.com/se

 och Apple Store-butiker.

• Alla kunder som köper iPad Pro från Apple erbjuds kostnadsfri Personal Setup i butiken eller online. Medarbetarna på Apple hjälper kunderna att anpassa sina iPad Pro-enheter genom att ställa in deras e-postkonton och visa nya appar från App Store mer mera.5

• Vem som helst som vill lära sig grunderna eller fördjupa sin kunskap med nya iPad Pro kan anmäla sig till kostnadsfria pass på 

apple.com/se/today

.

1 Batteritiden varierar beroende på enhetsinställningar, användning och andra faktorer. Faktiska resultat kan variera.

2 Den inbyggda Apple SIM-funktionen i iPad Pro (10,5 och 12,9 tum) kan vara inaktiverad vid köp från vissa operatörer. Ta reda på mer hos operatören. Apple SIM och inbyggd Apple SIM är inte tillgängligt i Kina.

3 LTE är tillgängligt hos vissa operatörer. Nätverkshastigheter kan variera hos operatörerna. Ta reda på mer hos operatören.

4 Apple Pay är inte tillgängligt inom alla marknader. På 

apple.com/se/ios/feature-availability/#apple-pay

 finns en lista med länder där Apple Pay är tillgängligt.

5 I de flesta länder.

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.

apple ipad ios 11