Ny svensk Billboard-etta av StoneBridge och "Drömhus-Therese

Idag tog sig den helsvenska singeln "StoneBridge ft. Therese - Put ‘EmHigh" upp till förstaplatsen på amerikanska Billboards danslista. Bakom låten står den legendariske Stockholmsproducenten och discjockeyn Sten Hallström och sångerskan Therese GrankvistIdag tog sig den helsvenska singeln "StoneBridge ft. Therese - Put ‘EmHigh" upp till förstaplatsen på amerikanska Billboards danslista. Bakom låten står den legendariske Stockholmsproducenten och discjockeyn Sten Hallström och sångerskan Therese Grankvist, tidigare känd under artistnamnet Drömhus.

Idag blev det klart att singeln"Put ‘Em High" har intagit förstaplatsen på Billboards danslista,ovanför låtar med artister som Katy Perry, TheChainsmokers, Christina Aguilera och Nervo. Låten släpptes ursprungligen2004 och gjorde redan då succé med bland annat en topp 10-placering iEngland. Denna gång är det en uppdaterad version av originalet som görlistsuccé. Dessutom är det Sten "StoneBridge" Hallströms andraBillboard-etta på bara sex månader. I april var det låten "If You LikeIt", med Göteborgssångerkan Elsa Li Jones vid mikrofonen, som toppadelistan.

– Att ha två Billboard-ettorsamma år med egna artistsinglar på eget bolag är en helt otrolig känsla. Dettog några årtionden av hårt arbete, lärdom och experimenterande. "Put ‘EmHigh" har alltid varit en speciell låt och på många sätt den låten somlanserade mig som artist, så lite extra skönt att göra en ny version för 2016som går till toppen. Och att båda nummer 1-singlarna är helt svenska är juytterligare ett bevis att Sverige är bäst, säger Sten "StoneBridge"Hallström.

Den uppdaterade singeln är en del avett nysläpp av StoneBridges album "Can't Get Enough" från2005 och innehåller förutom uppfräschade originalspår även musikvideossamt nya remixar på den aktuella succésingeln "Put ‘Em High".

Stockholmaren Sten Hallström, mer kändsom StoneBridge, har med sin långa och framgångsrika karriär kallats för ”thegodfather of swedish house”. Många anser också att hans version av låten ”RobinS – Show me love” (Obs! Ej Robyn) var startskottet för housemusikens intågpå de globala topplistorna. Therese Grankvist är i Sverige mest känd som medlemi gruppen Drömhus som hade ett flertal stora hits under 90-talet.Internationellt har hon gjort sig känd som house-sångerska med ett antalframgångsrika låtsläpp i bagaget.


Länk till Billboardlistan
Klicka härför att se Billboards danslista

Lyssna på ”Put ‘Em High”
Lyssna ochtitta på Youtube
Lyssna påSpotify

drömhus stonebridge billboard