Qlik uppmärksammar svenska samhällshjältar i kampanj

Det svenskgrundade dataanalysbolaget Qlik vill uppmärksamma svenska eldsjälar som har gjort en stor insats för världen, samhället eller enskilda individer med hjälp av data. För att göra detta lanseras nu kampanjen ”Qlik Gamechanger”.Det svenskgrundade dataanalysbolaget Qlik vill uppmärksamma svenska eldsjälar som har gjort en stor insats för världen, samhället eller enskilda individer med hjälp av data. För att göra detta lanseras nu kampanjen ”Qlik Gamechanger”.

Syftet med kampanjen är att visa på den stora nytta som data kan bidra med i samhället och lyfta fram de fantastiska människorna och organisationerna som står bakom initiativen. På Qliks kampanjsida kan vem som helst – från och med idag – fritt nominera personer som de anser lever upp till detta. Det kan handla om allt från en kollega som bidragit till att minska svinn i produktionen till personer som möjliggjort ökad medborgarnytta inom offentlig sektor eller bidragit till högre effektivitet i insamling av exempelvis bistånd till utsatta människor. 

– Data genereras snabbare än någonsin och vi kan idag också ta vara på, och agera baserat på vår information på ett helt annat sätt än tidigare. Insteget för analys har blivit lägre och man behöver inte längre vara expert för att kunna analysera data på ett produktivt sätt, säger Nina Palmgren, marknadsdirektör på Qlik. 

– Detta har lett till en datarevolution där enskilda individer skapar stor förändring för sig själv, på arbetsplatsen och för samhället. Vi vill uppmuntra den typen av initiativ och lyfta fram de hjältar som skapar samhällsnytta med hjälp av data, fortsätter Nina Palmgren. 

Under våren 2018 koras en vinnare av Qliks jury och kampanjen avslutas med en prisutdelning för finalisterna och vinnaren

Viktiga datum:

8 november 2017 – Kampanjen lanseras, nomineringar kan skickas in 

12 februari 2018 – Sista datum att nominera någon 

16 februari 2018 – 5 finalister utses 

20 mars 2018 – Vinnaren koras 

Nominering sker via Qliks kampanjsida http://go.qlik.com/gamechanger-nominera.html, som uppdateras kontinuerligt i takt med att nomineringar skickas in.

qlik tävling