SEMCON SÖKER 500 TALANGER VIA SUCCÉFILM

År 2020 väntas 30 miljarder saker vara uppkopplade. Samtidigt visar en ny undersökning att teknik frustrerar oss mest – mer än telefonköer och försenade tåg. Nu söker Semcon 500 nya medarbetare för att minska teknikpaniken.År 2020 väntas 30 miljarder saker vara uppkopplade. Samtidigt visar en ny undersökning att teknik frustrerar oss mest – mer än telefonköer och försenade tåg. Nu söker Semcon 500 nya medarbetare för att minska teknikpaniken och utveckla smarta produkter med fokus på användarens behov. Till hjälp finns nya succévideon ”The Internet of S**t Song”.

En ny internationell undersökning (Inizio/Semcon) visar att teknik är det som frustrerar mest i vardagen. Samtidigt omger vi oss allt mer av avancerade produkter. Majoriteten svarar att de känner sig teknikfrustrerade. På sociala medier håller man med. Engagemanget och igenkänningen är stor till nylanserade musikvideon ”The Internet of Sh**t Song”. I denna humoristiska IoT-dystopi trasslar den naiva marionetten Alex in sig i både uppkopplade katter och brevlådor.

– Vi är glada för den stora uppmärksamhet som filmen väcker. Det stärker oss i att jobba ännu hårdare för att ta fram smart teknik som har användaren i fokus. Men vi behöver också fler medarbetare som vill vara med och utveckla produkter som skapar nytta istället för frustration, säger Per Nilsson, kommunikations- och marknadschef på Semcon.

Semcon söker nu 500 produktutvecklare globalt, inom allt från design till teknisk utveckling och produktinformation. Däribland 50 personer till sin Smart-avdelning i Stockholm med särskilt fokus på att utveckla uppkopplade produkter baserade på mänskliga behov och beteenden. 

Om succéfilmen ”The Internet of S**t Song”
Filmen utspelar sig i en nära framtid där marionettdockan Alex trasslar in sig i både prylar och personer på sin väg genom staden – sjungandes på ”The Internet of S**t Song”. Filmen har redan visats 1,5 miljoner gånger och genererat ett stort engagemang. Filmen ligger också överst på listan för populära reklamfilmer hos engelska Creativity.

Kommentarer från YouTube:

“One of those rare ads you actually watch”

“This is the best commercial, period”

“That probably is the best YouTube ad I've ever seen :)”

“This is honestly the best commercial I've seen this year. Good job you guys”

De saker som frustrerar mest:
1. Teknik
2. Långsamma bilköer
3. Störande grannar
4. Telefonköer
5. Buss- och tågförseningar

Semcon film