Semcon vinner prestigefullt pris för innovativt ledarskap

Det internationella teknikföretaget Semcon får 2016 års pris för Visionary Innovation Leadership i Brasilien.Det internationella teknikföretaget Semcon får 2016 års pris för Visionary Innovation Leadership i Brasilien. Semcon tilldelas utmärkelsen på grund av sin förmåga att anpassa sig till globala megatrender, sitt fokus på innovation, samt sitt globala samarbete för förarlösa bilar.

Varje år uppmärksammar det internationella marknadsundersökningsföretaget Frost & Sullivan i Brasilien ett företag som utmärkt sig för sitt innovativa ledarskap. 2016 års pris går till Semcon, och det kommer att delas ut under en bankett i São Paolo den 12 maj.

– Vi lägger mycket fokus på både innovation och samverkan inom företaget globalt, säger Markus Granlund, vd och koncernchef för Semcon.

– Genom att använda den kunskap som finns hos våra 3 000 medarbetare runtom i världen kan vi utveckla bästa möjliga produkter för våra kunder, oavsett var de finns. Vårt arbete med självkörande bilar är ett utmärkt exempel på detta.

Sedan december 2015 har Semcon drivit ett avancerat internationellt projekt, där man bland annat utvecklat mjukvarusystem för förarlösa bilar på uppdrag av en internationell fordonstillverkare. Projektet omfattar specialister från Semcon-kontor i både Europa och Brasilien för att samla det bästa av all kunskap och erfarenhet som finns inom Semcon.

– Vi är stolta över att få uppmärksamma Semcon med detta pris för innovativt ledarskap, säger Yeswant Abhimanyu, programchef på Frost & Sullivan.

– Semcon uppmuntrar såväl sina forsknings- och utvecklingsteam som sina kunder till öppen dialog och strategiskt tänkande genom hela design- och testprocessen. Det gör att kunderna blir delaktiga genom hela projektet, och också nöjda med slutresultatet.

För mer information om Frost & Sullivan samt för en fullständig redogörelse, klicka här.