Sony introducerar BRAVIA-skärmar i 4K för professionella användare

Sony introducerar nio nya BRAVIA-skärmar med 4K HDR för professionella användare. Den nya produktlinjen består av XE8- och XE9-serien som båda har en tunn och enkel design med knivskarp bildkvalitet, färgåtergivning och kontrast.Sony introducerar nio nya BRAVIA-skärmar med 4K HDR för professionella användare. Den nya produktlinjen består av XE8- och XE9-serien som båda har en tunn och enkel design med knivskarp bildkvalitet, färgåtergivning och kontrast. XE8-serien finns tillgänglig i 75”, 65”, 55”, 49” och 43” och XE9-serien i 75”, 65”, 55” och 49”. Modellerna i XE9-serien är dessutom de första BRAVIA-skärmarna på marknaden med en dygnet runt-funktion vilket är optimalt för användning i butiker, vid övervakning eller på flygplatser.

– I takt med att efterfrågan på stora skärmar fortsätter att växa inom detaljhandel samt i företags- och utbildningssektorn har behovet på högre upplösningar aldrig varit större. Därför vill vi ge våra kunder tillgång till 4K så att de inte ska behöva kompromissa när det kommer till bildkvalitet och storlek, säger Thomas Issa, B2B Display Product Manager på Sony Professional Solutions i Europa.

BRAVIA-skärmarna erbjuder ytterligare en nivå av kvalitet, där ny teknik i form av ljusstyrka och detaljåtergivning ger en klar och naturlig bild. Med Sonys mest kraftfulla 4K-processor någonsin, 4K HDR X1 med objektbaserad HDR-återgivning, Super Bit Mapping 4K HDR-teknik och TRILUMINOS-teknik förbättras färgernas precision ytterligare. XE9 erbjuder nu en ljusstyrka motsvarande 560-650 cd/m² - att jämföra med 400-450 cd/m² som föregående XD8-modeller erbjuder.

Alla funktioner på skärmarna kan ställas in efter behov. Skärmarna kan användas i både porträtt- och i landsskapsläge, men även som interaktiva pekskärmar med hjälp av ett valbart extra touch overlay. Båda produktserierna kommer med Android och Google Cast-anslutningar och är dessutom utrustade med ett inbyggt kontrollsystem med styrning via IP och RS232C. Med inbyggda funktioner som mötesrums- och automatiseringslösningar får professionella användare alla verktyg som behövs för att skapa egna interaktiva lösningar.

XE9-serien finns redan tillgänglig redan nu och XE8-serien kommer att finnas tillgänglig i juni. För mer information om Sonys BRAVIA Professional Displays, besök Sonys hemsida här

För fler högupplösta bilder, klicka här.

sony film sony bravia