Sony lanserar åtta nya säkerhetskameror i Full HD

Sony utökar sitt utbud av säkerhetskameror ordentligt och lanserar åtta nya Full HD-kameror. Säkerhetskamerorna ingår i sjätte generationens (G6) nätverkskameror och har tagits fram för att möta säkerhetsmarknadens ökade efterfrågan på högre användarbarheSony utökar sitt utbud av säkerhetskameror ordentligt och lanserar åtta nya Full HD-kameror. Säkerhetskamerorna ingår i sjätte generationens (G6) nätverkskameror och har tagits fram för att möta säkerhetsmarknadens ökade efterfrågan på högre användarbarhet och klarhet i bilder.

Modeller och specifikationer:

• V-serien: SNC-VB640, SNC-VB642D, SNC-VM641, SNC-VM642R

Funktioner: 1080p/60 bps, High sensitivity, View-DR, SD-kort, Easy Focus, PoE, AC24V/DC12V, Sensor Input/Output

• E-serien: SNC-EB640, SNC-EB642R, SNC-EM641, SNC-EM642R

Funktioner: 1080/60 bps, High sensitivity, View-DR, Ljud, SD-kort, Easy Focus, PoE 

Kamerorna i nya E- och V-serien har utrustats med både Exmor R CMOS-sensorer och brusreduktion från eXcellent Dynamic Noise Reduction (XDNR). Tillsammans skapar teknikerna klara bilder utan brus eller ”ghost-effekter” vilket gör att man når ljusvärden på 0,006 lux (30IRE)* och 0,01 lux (50IRE). Den höga ljuskänsligheten gör även att man kan behålla färgåtergiviningen under mörka omständigheter vilket underlättar identifieringen.

Den höga ljuskänsligheten är speciellt viktig vid övervakning nattetid där efterfrågan på extremt ljuskänsliga kameror ökar i säkerhetsbranschen.

Säkerhetsinstallatörer kan även använda de nya kamerorna i mörka miljöer för att fånga motiv på upp till 100 meter med V-serien och upp till 60 meter med E-serien tack vare den nya sensorn i kombination med det kraftfulla IR-ljuset som är integrerat i SNC-VB642D, SNC-VM642R, SNC-EB642R och SNC-EM642R utan att kameran överexponeras.

– Högkvalitativa bilder hör till vår kärnverksamhet och ligger till grund för vår fortsatta investering i ny teknik för att kunna fortsätta producera bästa möjliga bildkvalitet för våra kunder. Investeringen i dessa tekniska utvecklingar handlar om att möta de förändrade behoven våra kunder ställs inför och därför har dessa nya kameror utvecklats och designats med funktionalitet som möjliggör snabbare och mer korrekta beslut tack vare den utökade ljuskänsligheten och förlängda räckvidden på arbetsområdet för kamerorna, säger Roger Lawrence, produktchef över Video Security på Sony Professional Europe.

På grund av den ökade efterfrågan på SD korts-inspelning samt tvåvägsljud introducerar Sony dessa funktioner i nya E-serien. SD-kortet fungerar exempelvis som en backup vid avbruten nätverkskommunikation där kameran tappar kontakt med inspelningsplattformen. Med denna funktion kan kameran fortsätta sin inspelning medan nätverkskopplingen återställs utan att man tappar viktigt videomaterial.

De nya kamerorna stöder nu även tvåvägs-ljudkommunikation vilket möjliggör intercom-funktionalitet, ljudinspelning samt utrop till ansluten högtalare.

*Med kamera-inställningar på F1.2, View-DR Off, VE Off, AGC On, 1/30 s, 30 fps

Tillgänglighet

De nya modellerna planeras finnas tillgängliga från Mars 2017.

För mer information, kontakta:

Daniel Persson, Channel Account Manager för Video Security på Sony, telefon: 070 231 68 53, e-post: Daniel.Persson@sony.com

Om Sony Professional

Sony är den ledande leverantören av AV/IT-lösningar till företag inom en mängd olika branscher, inklusive, Media och Broadcast, Videosäkerhet, Medicin, Digital Cinema och bildskärmar. De levererar produkter, system och applikationer för att möjliggöra skapande och distribution av digitalt audiovisuellt innehåll som ger mervärde för företag och deras kunder. Med över 25 års erfarenhet av att leverera innovativa marknadsledande produkter är Sony positionerat för att leverera enastående kvalitet och värde till sina kunder. Genom att samarbeta med ett nätverk av etablerade teknikpartners levererar Sony helhetslösningar som tillgodoser kundens behov, integrerar mjukvara och system för att uppnå varje organisations individuella affärsmål. För mer information besök www.pro.sony.eu

sony kameror