Sponsrat: IKEA vill få oss att stressa mindre i vardagen med konceptet “Ta det lugnt”

Världen är full av livsstilsbloggare, tv-program och kokböcker som alla höjer ribban ett snäpp till. Vi översvämmas av bilder på det perfekta och det lyckade. Den nya filmen “Ta det lugnt” är ett försök att dra igång ett samtal om de förväntningar som kanÄr du en av alla personer som jagar efter perfektion i hemmet? Eller kanske en av alla som inte har tid med att laga mat och äta den med familjen? 

Ta det lungt, du är inte ensam. I vår värld idag översvämmas vi med inspiration och intryck från både TV, internet och tidningar. Detta gör att vi sätter höga krav på oss själva. Nu vill IKEA sätta stopp för denna stress som uppkommer både i vardagen och på ledigheten.  Genom ett nytt koncept "let's Relax" eller på svenska "Ta det lungt" vill IKEA säga "Hej" till gemenskap och matlagning tillsammans och "Hej då" till vardaglig stress. 

Vårt egna hem har under en lång period varit ett tillhåll att gömma sig i. En plats att fly från krav och stress. Vi har haft stängd ytterdörr och bara öppnat upp den för vänner ibland. På senare dagar har vi dock blivit mycket bättre på att socialisera och umgås under alla timmar på dygnet. Men detta har också lett till högre krav. Vi har börjat jämföra oss med varandra och skapat nya nivåer på hur det ska se ut i hemmet samt hur vi ska uppföra oss. 

IKEAs nya satsning är ingen lätt match. Det är inte lätt och få personer att tillbringa mer tid med vänner och familj. I en undersökning kan man konstatera att 73 procent säger att de lagar middag hemma samtidigt som 43 procent säger att dem inte har tiden att hinna med det varje dag. 

För att hitta mer intressant fakta och statistik om vårt vardagliga liv kan ni besöka IKEAs hemsida. Och glöm inte att kika på videon ovan för att få en närmare förståelse för vad det är som IKEA vill uppnå.

Källa: IKEA Life at Home Reports från 2015 och 2016:
IKEA Life at Home Reports är en årligen återkommande studie där vi utforskar livet hemma hos människor världen över. Rapporten grundar sig på undersökningar som vi själva har beställt, externa rapporter från olika områden, intervjuer med akademiska experter och en nygjord kvantitativ undersökning. Klicka på den här länken för mer information om IKEA Life at Home Reports.

Detta är ett sponsrat inlägg från IKEA

ikea möbler inredning stress video