Svenska Roomly öppnar upp Homedecor.no i Norge

Vi har innan skrivit om den svenska startupen Roomly.se. En tjänst som gör det lätt för personer som är ute efter att köpa ny inredning eller möbler. Nu släpper man den norska versionen Homedecor.noVi har innan skrivit om den svenska startupen Roomly.se. En tjänst som gör det lätt för personer som är ute efter att köpa ny inredning eller möbler. Genom samarbeten med Sveriges inredningsbutiker kan man enkelt söka och bläddra bland över 100 000 produkter och sedan göra sitt köp. En smart tjänst som också gör det möjligt att jämföra priser på produkter från olika butiker.

Förra året närmare sagt i november lanserade man en dansk sajt med samma fokus. Enligt en artikel som gick ut från tidningen e-handel.se kunde bolaget meddela att den danska sajten nu var live men gick lite segt i början. Man meddelade också att man kommer och lansera ytterligare en hemsida i grannlandet Norge senare i år. 

Den norska sajten är nu live och produkter från flera stycken norska inredningsbutiker håller på att läggas in i systemet säger VD Sebastian Plengier Ehrnfelt i ett mail till Trender.nu. 

Namnet på den norska sajten kommer inte att bli roomly.no utan man har istället valt och gå på ett mer tydligt namn som säger exakt vad det är som sajten erbjuder. Homedecor.no är namnet. Varför man inte valt och gå vidare med Roomly i Norge beror främst på att det domännamnet redan ägdes av ett företag. I danmark heter tjänsten Roomly.dk och i Sverige Roomly.se. 

Bolaget ser inga problem med detta namn då alla sajter kommer att drivas på egenhand. Det kommer inte finnas någon direkt koppling som gör att namnet hamnar i skymundan. 

Det ska bli kul och se hur den svenska tech startupen tar sig an Skandinavien. Bolaget grundades 2015 och har alltså redan gått in i sitt tredje land. Roomly AB kunde också i början av detta år meddela att man gjort en rekord försäljning 2016 på hela 10 miljoner kronor.

homedecor.no roomly inredning möbler heminredning roomly.se roomly.dk