Waystream vinner ny affär i Danmark, värde 4 MSEK

Waystream, som utvecklar och säljer avancerad digital infrastruktur så som switchar och routrar för fiberbaserade bredbandsnät, har via sin partner Conscia A/S i Danmark fått en ny order avseende accessutrustning. Det totala ordervärdet för affären är 4 mWaystream, som utvecklar och säljer avancerad digital infrastruktur så som switchar och routrar för fiberbaserade bredbandsnät, har via sin partner Conscia A/S i Danmark fått en ny order avseende accessutrustning. Det totala ordervärdet för affären är 4 miljoner kronor.

Accessutrustningen i form av ASR6000, som är en lager 3 Gigabit ethernet access-switch, levereras under april månad i år till Fibia i Danmark. Utrustningen kommer användas i den pågående nybyggnationen av fibernät.

– Vi är glada över att få förtroende från Fibia att leverera utrustning till deras utbyggnad, som innebär att fler får tillgång till snabbt internet i Danmark. Liksom i Sverige och övriga Europa är det stort fokus i Danmark på att ge fler invånare tillgång till snabbt internet,  säger Johnny Hedlund, vd på Waystream.  

Fibernät är den snabbast växande bredbandsteknologin i Danmark. Enligt danska Energistyrelsens rapport Telestatistik – Første halvår 2016 ökade det totala antalet bredbandsabonnenter via fiber i Danmark med 15,4 procent från halvårsskiftet 2015 till halvårsskiftet 2016, vilket motsvarar cirka 65 000 nya fiberabonnenter. Totala antalet fiberabonnenter vid halvårsskiftet 2016 var cirka 485 000.

waystream stream